Husk registreringsattesten

Det er vigtigt at du medbringer den originale registreringsattest til bilen.

Gratis afmelding af plader

Husk at du selv er velkommen til at afmelde din bil på motorkontoret. Registrering af køretøjer og nummerplader bliver nu håndteret af SKAT.

Kan din bil køre

Hvis din bil ikke selv kan køre vil vi meget gerne vide det, da vi derfor har brug for at møde op med vores autotransporter. Hvis din bil har været involveret i et uheld, eller på anden vis er havareret, kan du kontakte os direkte, hvorefter vi kan afhente bilen på stedet så du ikke behøver at flytte den mere end en gang.

Hvordan skrotter du din bil?

Fra 1. januar 2020 er skrotningsordningen blevet gjort digital. Det betyder, at den administrative del af skrotningen foregår online, og du får skrotningsgodtgørelsen udbetalt direkte til din NemKonto.

  • Start processen hjemmefra ved at logge på borger.dk. Her vælger du bil og autoophugger og indsender skrotningsansøgningen.
  • Herefter skal du aflevere bilen til en godkendt autoophugger, og du skal afmelde bilens nummerplader, hvilket du selv kan gøre, som beskrevet nedenfor.
  • Til sidst modtager du en skrotningsattest i din e-Boks og skrotningsgodtgørelsen på din NemKonto.

Du kan også starte processen ude hos autoophuggeren og logge på borger.dk hos vedkommende.

Vi anbefaler, at du bruger autoophuggere, der er godkendte til at foretage miljørigtig skrotning. Hvis firmaet er under bilimportørernes producentansvar koster det ikke noget, mens andre ophuggere uden for ordningen selv kan fastsætte deres gebyr.

Aflevér din skrotbil gratis

Ved siden af ordning om skrotningsgodtgørelse gælder det såkaldte producentansvar.

Producentansvaret betyder, at en bilimportør eller bilproducent er ansvarlig for at sikre, at bilejere uden at skulle betale for det kan aflevere en udtjent person- eller varebil til miljømæssig korrekt håndtering.

Du kan som bilejer aflevere din skrotbil gratis hos de godkendte ophuggere, som bilimportørerne har indgået aftale med.

Med andre ord er der penge at spare, hvis du vælger en autoophugger, der er en del af producentordningen.

Se også: Importøraftaler

Hvor skrotningsgodtgørelsen gælder for de fleste biler, gælder retten til at aflevere bilen gratis som følge af producentansvaret for alle biler, uanset hvor gamle de er.

Afmeld selv bilen og spar penge

En autoophugger tager sig normalt betalt for at afmelde bilen hos en nummerpladeoperatør. Mange ophuggere tager et gebyr på 250 kr. for at afmelde nummerpladerne. Gebyret bliver fratukket det beløb, du ellers ville modtage i skrotpræmie. Hos Hurtig Skrot afmelder vi gratis dine nummerplader og afhenter bilen gratis

Du kan slippe for at betale størsteparten af afmeldingen, hvis du selv afmelder bilen hos fx FDM. Afmeld først bilen, efter den er indleveret til skrothandleren, da du ikke kan køre i en afmeldt bil.

Mange autoophuggere er ikke med i producentordningen, og de kan derfor frit sætte prisen for at modtage en bil til skrotning. Hvis du ikke vil bruge en autoophugger, der er en del af producentordningen, er det bedste råd, at du ringer rundt og spørger til prisen.