Miljøvenlig skrot

I år 2000 vedtog Folketinget en ny lov omkring miljørigtig skrot af biler, ophugning og nye fordele til bilejere. Men hvad går det ud på og hvad vil det betyde for dig? Alt det og mere til kan du få svar på her.​

I Danmark står der mange biler og ruster op ude i samfundet, nogle steder endda ulovligt parkeret så det koster ejeren penge. Mange tror at det er besværligt at komme af med sin brugte bil, og lader dem derfor stå.

En bil indeholder mange miljøskadelige dele, og det er derfor vigtigt at skaffe sig af med bilen på den rigtige måde. Vi kender de godkendte autoophuggere og sørger for at de miljøfarlige stoffer fra skrotbilerne behandles korret og at flest mulige dele genbruges.

Faktisk kan over 80% af sådan en gammel bil genbruges. Og fristelsen til at efterlade bilen i grøftekanten eller baghaven er jo mindre, når man får lidt penge for at lade være. Så se og få ryddet op og når du kan tjene penge på at gøre miljøet en tjeneste, hvorfor så ikke ringe til os og lade os give et tilbud på din bil.

Hvad indebærer den nye miljøvenlige lov?​​

Folketinget vedtog at der skulle gives 2200,- til alle bilejere der aflevere deres gamle biler til miljøvenlig skrotning. Miljøkravene blev også forbedret i forhold til hvordan ophugnings procesen skulle forgå. Meningen med denne lov er at forøge sikkerheden for at bilejerene aflevere deres biler istedet for at efterlade dem i grøfter eller andre steder i naturen. Man vil på den måde også beskytte naturen.

Hvad er miljøvenligt skrot?​​

For ophuggeren, vil disse nye miljøregler betyde, at man skal anvende miljø- eller kvalitetsstyringssystemer. Det vil sige, at ophuggerne skal dokumentere, hvordan og hvornår bildemontering, aftapning af miljøskadelig væsker og dets lige har fundet sted. På den måde kan man sikre sig, at reglerne bliver overholdt og undgår forurening.